Okolje, v katerem ljudje bivajo in delajo, pomembno vpliva na njihovo zdravje. Nacionalni inštitut za javno zdravje je lani prvič izdal publikacije Zdravje v občini, ki so prikazale izbrane kazalnike zdravja na ravni občin. Za najbolj zdravo občino je lani veljala občina Domžale, letos pa sta se v ospredje uvrstili občini Grosuplje in Žirovnica.

V občini Grosuplje, ki je nadpovprečno razvita slovenska občina z nadpovprečnim prirastom prebivalstva, imamo visoko stopnjo delovne aktivnosti prebivalstva, podpovprečen delež prekomerno prehranjenih otrok, dobro odzivnost ljudi v preventivnih zdravstvenih programih Svit in Zora, dobro mikrobiološko kakovost pitne vode in podpovprečno bolniško odsotnost aktivnega prebivalstva. Med boljšimi občinami smo tudi po nizkem deležu bolezni, ki so neposredno pripisljive alkoholu, prav tako imamo glede na slovensko povprečje manjšo umrljivost zaradi vseh oblik raka.

(vir: http://www.grosuplje.si/novice/obcini-grosuplje-in-zirovnica-najbolj-zdravi-slovenski-obcini.html )

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. To se zgodi na večini večjih spletišč. Več o piškotkih.